Det er ikke lige meget, hvordan du opbevarer vin. Der findes mange og lange forskellige artikler om, hvordan du skal opbevare vinen på den bedst mulige måde. Men hvis man endnu ikke for alvor er begyndt at samle på vin, er det heller ikke så vigtigt, at man kender alle de detaljerede facetter af, hvordan man skal opbevare vin.
Det er derimod vigtigt, at man kender de gængser aspekter, som er en smule nemmere at have med at gøre. Dette er blandt andet noget, som du vil blive klogere på i de nedenstående afsnit.
Forskellige vine har forskellige behov
Vine er ikke ens. Først og fremmest findes der flere forskellige typer af vin. Der findes både rødvin, hvidvin og portvin – og selvfølgelig også en masse andre former for vin. Men uanset hvilken vin der er tale om, har de forskellige behov. Det handler ligeledes om drikkeren af vinens behov.
Nogle foretrækker unge vine, der er saftige og kraftige i smagen, hvor andre foretrækker vine der er blevet lagret i flere år og er blevet mere afrundet og forfinet i smagen. Det er helt op til den enkelte at vurdere, hvad man foretrækker.
Hvis vinen skal drikkes her og nu
Langt størstedelen af de vine, der bliver købt i Danmark, bliver købt for at skulle drikkes her og nu. I sådanne tilfælde er opbevaringen ikke så vigtig. Opbevaringen er vigtig, hvis vinen skal gemmes og derfor udvikles over en længere periode.
Stabilitet og mørke
Når en vin skal opbevares over en længere periode, handler det primært om to ting: En stabil temperatur på ca. 12 – 14 grader og mørke. Den stabile temperatur på 12 – 14 grader gør, at vinen udvikler sig i det rigtige tempo, og mørket sørger for, at vinen ikke bliver udsat for lys, som kan være medvirkende til at forringe smagen.
No Comments