Der findes mange adskillige typer af handsker, og nogle gange kan det være svært at afgøre, hvilken type der er bedst for den opgave, man skal udføre. Derfor vil vi her gå i dybden med hvilke fordele latexhandsker har, hvilke opgaver de bliver brugt til og hvilke ulemper der er ved at bruge dem.
Hvor bliver de brugt henne?
Latexhandsker bliver brugt i mange erhverv. De bliver mest brugt i bilindustrien, hospitaler, tandlæger m.m. Især sundhedsvæsenet foretrækker at bruge latexhandsker. De bliver brugt så mange forskellige steder, da de er gode til en bred vifte af opgaver, f.eks. plejeopgaver, rengøring og til håndtering af fødevarer.
Ved at bruge handskerne sørger man for en høj sikkerhed og hygiejne, da man mindsker risikoen for at sprede bakterier fra opgave til opgave og eller fra person til person. Derudover så beskytter handskerne brugerens hænder fra mikroorganismer.
Latexhandsker i XL er fleksible med en glat overflade. De er nemme at bruge og at tage af og på. Især hvis man vælger latexhandsker med pudder. Handskerne absorberer sved fra brugerens hænder, som gør, at de er behagelige at have på i lange perioder. Man kan også finde latexhandsker pudderfri, som mindsker risikoen for latexallergi. Derudover så er latexhandsker bionedbrydelige, hvilket gør dem mere miljøvenlige end andre typer af handsker.
Fordele og ulemper
Fordelene ved at vælge latexhandsker:
- Billigere end andre typer af handsker
- Bionedbrydelige
- Stærke og elastiske
- God komfort
- God fingerfærdighed
- Nemme at bruge
Ulemperne ved latexhandsker:
- Kan give latexallergi
- Har en lavere kemikalieresistens
Før man vælger en bestemt type handske, kan det være en fordel at slå sig fast på, hvilke egenskaber handsken skal have for at kunne håndtere den opgave, man skal bruge dem til.
Hvad er handskerne lavet af?
Latexhandsker er lavet af latex. Man kalder også latex for naturgummi eller naturgummilatex. Der findes gummi som er syntetisk fremstillet, og så findes der naturgummi. Naturgummilatex er en hvid væske, som man udvinder af saften fra gummitræet. Træet kalder man også ’’Hevea brasiliensis’’. Den største eksport af gummi kommer fra Asien, hvor det er bilindustrien, der står for det største forbrug af gummiet. Hele 60% af alt gummi bliver lavet til bildæk.
No Comments