Arrangementer / Kursus med Clive Wynne

Kursus med Clive Wynne

D. 13.-14.juni 2015 løber dette års store kursus af stablen. Det foregår i Kolding på Comwell og vi GLÆDER os til en forrygende weekend med store emner på dagsordenen samt en underviser i verdensklasse - nemlig Professor Clive D.L. Wynne!
 
 
Clive Wynne er professor i psykologi ved Arizona State University, hvor han har medvirket til at oprette Canine Science CollaboratoryHer forsker han sammen med sine studerende i hundes adfærd og kognitive evner. Tidligere har han været ansat ved University of Florida med tilknytning til Canine Cognition and Behavior Lab
Desuden fungerer han som Director of Research ved Wolf Park, IN. 
Af udgivelser skal måske i særdeleshed nævnes to bøger, nemlig 'Do Animals Think?' samt 'Animal Cognition - Evolution, Behavior and Cognition'. 
Du kan læse lidt mere om Clive Wynne her og i artiklen her
 

Klik på billedet i venstre side for at læse kursusinvitationen og læs videre her for en nærmere beskrivelse af kurset. 
 
Kurset er delt op i nogle hovedoverskrifter, som alle er nært forbundne. Kurset henvender sig til fagpersoner såsom hundetrænere, adfærdsterapeuter, dyrlæger, veterinærsygeplejersker, internatmedarbejdere etc. Alle er naturligvis velkomne, men for at få det optimale ud af kurset, skal man som minimum have en basal viden omkring indlæringspsykologi, kognitionsvidenskab og hundeadfærd - herunder såkaldt problemadfærd. Forelæsningerne vil ligge på såkaldt kandidatniveau.
Kurset foregår på engelsk.
 
Vi starter kurset begge dage kl. 9. Fra kl. 8 vil der dog være en let morgenanretning.
Formiddagspause holder vi ca. kl. 10:30-10:50.
Frokost spiser vi ca. kl. 12:30 - 13:30. 
Eftermiddagskaffe og -kage bliver ca. kl. 15-15:30.
Derudover indlægges naturligvis kortere pauser i løbet af dagen. 
Vi bestræber os på at holde tiderne, men har dog taget forbehold for små overskridelser, hvorfor alle pausetidspunkterne er ca.tider. 
 
Herunder uddybes kursusinvitationen med en række af de spørgsmål der tages udgangspunkt i.
 
Lørdag d.13.6. - 'Adfærdsvidenskab': 

- Hvad er videnskab og hvad er ideen egentlig med peer-reviewed udgivelser?
Hvad er forskellen på videnskab, pseudo-videnskab og ikke-videnskab? Hvorfor gøre så stort et nummer ud af videnskab?  Er det overhovedet nødvendigt at benytte sig af videnskab, når der fx skal sammenlignes træningsmetoder?
 
- Hvad er adfærdsvidenskab?  
Er Skinners fire quardranter videnskab? Hvad er egentlig negativt ved negativ forstærkning og er straf altid uetisk? Er den sekundære forstærker  den primære forstærker overlegen? Og hvad med Pavlov - hvordan passer hans arbejde ind i alt dette? Er det muligt i det hele taget at benytte alle disse velkendte principper i praksis udenfor laboratoriet - i det vi kalder den virkelige verdens situationer?
 
- Adfærdsanalytisk tilgang til problemadfærd - kan problemerne afhjælpes?
En del studier er blevet lavet med henblik på at afhjælpe diverse problemer såsom tvangsadfærd hos hunde - påviser de noget brugbart?
 
Søndag d.14.6. - 'Kognition og emotioner':
 
- Hvad kan hjerneskanninger fortælle os om hundes emotionelle liv?
Kan de overhovedet fortælle os noget og hvorfor/hvorfor ikke? Kan vi udfra hjerneskanninger sige noget om hvorvidt hunde elsker os? Har menneskets affektion for hunde noget at gøre med hvordan hunden er i dag - og i så fald hvad?
 
- Dominans - skal det udelades eller inddrages?
Spiller dominans overhovedet en rolle når det kommer til hunde og kommunikation? I så fald hvilken? Eller har dominans, som det hævdes flere steder fra, ingen berettigelse i den henseende? 
 
- Kommunikation, hunde og mennesker - hvad er det med dæmpende signaler, gøen og hunde, der kender over 2000 ord?
I forlængelse af snakken om dominans findes ovenstående. Men er der noget om det? Fortæller det os noget om hundes kognitive evner - og i så fald hvad?
 
- Kognitionsforskning - et helt nyt paradigme?
Er kognitionsforskningen det nye sort eller kan hunde forstås gennem basale adfærdsprincipper? Hvad med Theory of Mind - hvad er det og hvordan passer det ind i ovenstående?
 
____________
 
Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål i løbet af kurset, så husk endelig pen og papir, så du kan nedfælde evt. spørgsmål undervejs.
 
Du kan tilmelde dig ved at sende os en mail med navn og tlf.nummer. 
Tilmelding er bindende.
Ved tilmelding senest d. 10.marts er prisen 2950kr. 
Ved tilmelding efter d. 10. marts er prisen 3150kr.
Absolut sidste tilmeldingsfrist er d.20.maj. 
 
Det bliver en weekend i hjernevinningernes navn - med andre ord: En fest!  
Vi glæder os til at se dig!
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright (c) Alpha HundeadfærdsCenter. Alle rettigheder er reserveret | CVR: 26698979 | Hæsumvej 66, 9530 Støvring - Danmark